kinderyoga

Lukt het jouw kind maar niet om te ontspannen?  Heb je alles al geprobeerd? Ik help je kind hier graag bij tijdens een van mijn yoga momenten.

Kinderyoga

Lukt het jouw kind maar niet om te ontspannen?  Heb je alles al geprobeerd? Ik help je kind hier graag bij tijdens een van mijn yoga momenten.

Je haalt je kind uit school en hij komt al met hangende schouders naar je toe met zijn rapport. Wanneer je naar het rapportgesprek gaat verteld de juf dat hij eigenlijk nooit zijn sommen helemaal heeft gemaakt en het liefst achterstevoren op zijn stoel zit.

Snel afgeleid is en boos of verdrietig als het niet lukt. Hij wordt ook steeds stiller in de klas en als de juf vraagt naar het antwoord ‘weet hij het niet’ Jij ziet natuurlijk wat hij allemaal wel kan, maar hoe kun je hem helpen dat ook zo te zien en vooral ‘te voelen’ Het is een slimme jongen, daar ligt het niet aan, maar omdat hij zich zo moeilijk kan concentreren op school is hij erg onzeker over wat hij allemaal kan. Je denkt ”Had hij maar net zoveel vertrouwen in zichzelf als ik.

Hoe kan ik hem nou helpen dat vertrouwen in zichzelf te hebben? Wat zou het toch fantastisch zijn als hij op school net zo’n vrij en blij gevoel had als in zijn spel”… want jouw kind heeft een eindeloze fantasie, bouwt met elke lege doos een fantastisch kasteel en de bank en stoelen zijn de ene keer een paard en de andere keer een trein of een vliegtuig. Als je hem zo bezig ziet schiet het zo nu en dan door je hoofd “ik zou willen dat de juf hem zo bezig zag”

Yoga kan oplossingen bieden

Fantasie en beweging, waar jouw kind het meeste van houdt gebruiken om hem of haar meer zelfzeker te maken en een betere concentratie, motoriek of lichaamsbewustzijn te geven. Kinderyoga is hiervoor een mooie oplossing. Jouw kind leert zijn of haar eigen lichaam kennen.

Hierdoor gaat het steeds meer vertrouwen op zijn of haar kunnen en leert eigen grenzen te verkennen en te verleggen. De nadruk bij yoga voor kinderen ligt vooral op de speelse en fantasierijke manier waarop je met je lichaam om gaat. De mogelijkheden voor inspanning, maar ook ontspanning zijn eindeloos.

Yoga biedt prachtige opties voor bewustwording van binnenuit het kind, maar ook wordt het kind zich bewuster van zijn omgeving. 

Yoga bevordert o.a. je:

zelfvertrouwen

concentratie

weerstand

creativiteit

goede lichaamshouding

bewustwording van je ademhaling

motoriek

 lichaamsbewustwording

Tijdens een yoga workshop/les staat er een (prenten)boek, verhaal of thema centraal.

Een thema kan bijvoorbeeld zijn: zelfvertrouwen, concentratie, 1 van de seizoenen, het strand, de jungle enzovoort. Heerlijk met ons lijf in beweging, hoe heerlijk is het, dat kinderen van jongs af aan ”leren” zich bewust te worden van hun lijf.

Wat gaan we doen? 

Actieve en rustgevende yoga houdingen, massagespelletjes, wobbelyoga, ademhalingsoefeningen, meditaties, zintuigoefeningen, visualisaties en we sluiten altijd af met een fijne eind ontspanningsoefening, heerlijk onder een dekentje (voor wie dat wil)

Ik bied verschillende soorten Yoga aan:

Ouder-Kind-Yoga

Eens per 6 weken op zaterdagochtend om 9.45 uur geef ik Ouder-Kind-Yoga. Dit zijn yogalessen, zoals de naam al doet vermoeden, met ouders en kinderen samen.

Wil jij ook lekker met jouw kind genieten van het samen bewegen? Voor kinderen van 2,5 tot en met 7 jaar. Als je als ouder graag aan yoga doet, is dit de manier waarop je dit samen met je kind kunt delen.

Zo wordt yoga iets van jou en je kind samen, een nieuwe manier om jullie met elkaar te verbinden. ‘Samen’ bewust in beweging zijn.

Prijs: €14,50 per workshop per ouder kind koppel

Wobbelyoga

Eens per 4 weken geef ik Wobbelyoga op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar. Hierbij maken we behalve van ons lichaam, ook gebruik van een Wobbelbord.

De Wobbel is een balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi’s, de Wobbel is er in 2 varianten. De Wobbel Original is geschikt voor kinderen tot 1.4 m. De Wobbel XL is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Bij wobbelyoga combineer ik het mooie van yoga met alle mogelijkheden van de Wobbel. Zo worden de yogalessen vernieuwend en werk ik op een leuke en uitdagende manier aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf van het kind. De lessen helpen kinderen hun lichaamsbesef vergroten en hun zelfvertrouwen groeien. Het is een afwisseling van inspanning en ontspanning. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind met een glimlach van de Wobbel af. Trots, ontspannen en voldaan.

Prijs: € 10,- per workshop

Creatieve wobbelyoga workshop

Tijdens deze workshop gaan we zowel wobbelyoga doen als creatief aan de slag. En natuurlijk is er wat te drinken en wat lekkers. Tenslotte eindigen we met een eindontspanning oefening.

Er staat er altijd een thema centraal, zoals:
– Stevig in je schoenen staan
– Emoties
– Van spanning naar ontspanning
– Ik ben een kei
– Ik houd van mezelf zoals ik ben
– Ik kan…..

Deze workshop is bijvoorbeeld gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen, lekker in je vel zitten, je kwaliteiten/talenten ontdekken, enzovoort. We starten met het onderdeel wobbelyoga, daarna is het tijd voor pauze en gaan we creatief aan de slag. Afwisselend gaan we bijvoorbeeld schilderen, tekenen, kleuren,
(nat)vilten, kleien.

Prijs: € 18,50

Yoga Workshops

Werk je in de kinderopvang of op een BSO, peuterspeelzaal, speelleergroep, IKC of basisschool? Je kunt bij mij yoga workshops boeken.

Prijs op aanvraag

Ervaring van een kind tijdens een kinderyogales:

“De sfeer was heel relaxed er was een speciale geur waar je rustig van wordt en juf had een schaaltje waarmee ze geluid maakte. We hadden een cirkel en de kleur was rood, zo bleef je met beide benen op de grond…De les gaf mij een goed gevoel en juf zei: ‘Je mag er zijn’. Volgende week krijg ik een andere kleur! Ik heb er nu al zin in!”