Over mij

Over mij

“Ja, dit is wat ik wil, zo wil ik met kinderen aan de slag. Kijken naar de behoefte van het kind.
Wat heeft hij of zij nodig? En niet, wat verwacht de maatschappij van ze.”

Ik lees een interview met een vrouw in de VT Wonen, zij heeft een praktijk, waar ze werkzaam is als kindercoach en wat ik hier lees, komt binnenna 10 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt en zoekende wat ik nu ga doen, is hier mijn antwoord.

Ik wil niet meer werken volgens bepaalde normen en plichten , ik wil weer echt met het kind zelf aan de slag. Dat is wat ik wil.

Ik zie zoveel diversiteit aan kinderen, allemaal met hun eigen bagage. De ene draagt al zoveel meer bij zich, dan de ander.

Bijvoorbeeld:

Is hooggevoelig

Heeft moeite met het uiten van emoties

Is erg verlegen

Heeft weinig zelfvertrouwen

Heeft concentratieproblemen

…….

Ik vind het belangrijk, dat een kind zich gehoord en gezien voelt.
Dat we weer ECHT naar ze luisteren en naar ze kijken. Dat ze er toe doen.

 

Ik zie vaak veel dingen terug van mijzelf in de kinderen en/of de struggle van de ouders Voordat ik mijn praktijk voor kinderyoga en coaching opzette, was ik leerkracht in het basisonderwijs en werd ik moeder.
Ik heb vaak gezegd en nu nog wel eens hoor 😉 voor veel beroepen doe je een opleiding, maar voor de moeilijkste baan, het ouderschap, is geen opleiding.

Dikwijls voelde ik mij anders en ik herkende mezelf steeds meer als een hsp,er (hoogsensitief persoon). Fijn om te weten , dat ik eigenlijk niet anders was/ben. Nu weet ik, dat iedereen anders is en dat is ook goed en mooi. Ieder met zijn eigen kwaliteiten, talenten en valkuilen.

“ Christa is geïnteresseerd, lief, meedenkend, staat altijd voor iedereen klaar, denkt mee bij problemen om een oplossing te zoeken.”

Ik besef door mijn eigen ervaringen, die ik me als kind niet zo heb gerealiseerd, maar nu als volwassene wel realiseer, hoe bepalend die momenten eigenlijk zijn voor je ontwikkeling. En hoe belangrijk is het dan, dat je daarop als kind goed in wordt begeleid, zodat je als volwassene die “shit”niet meer hoeft op te ruimen en niet meer zo tegen jezelf aanloopt.

Ik gun alle kinderen, dat hun ouders en medeopvoeders zien, dat die krassen op de ziel, die kinderen oplopen, aandacht behoeven.

Wellicht “ leuk ” om te weten, dat ook ik nog wel eens doordraaf, over mijn eigen grenzen heen ga. Dan ben ik zo druk in mijn hoofd, heb ik nergens tijd voor. Ik wil dan mijn eigen yogales wel eens afzeggen, zei mijn oudste zoon laatst, “Maar mem, dat ontspant toch juist, krijg je toch een rustig hoofd van.” Oei, wat een wijze woorden.

En ik ben gegaan en inderdaad het is dan zo helpend. Zo fijn voor mijn lijf en hoofd, weer in de rust. Mooi hoor, zo’n spiegel.

Mocht je nu bij jezelf denken, ik zou graag eens met Christa over mijn kind of mijn eigen struggle willen praten, wees welkom en stuur me een bericht of bel me.

ZONnige groet,

Christa de Vries

Praktijk voor kinderyoga en coaching te Berlikum.