Kindercoaching

Wil je graag je kind helpen, maar lijken al je pogingen te mislukken? Ben je op zoek naar een manier om jouw kind weer gelukkig en zorgeloos te zien? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een GRATIS adviesgesprek.

Kindercoaching

Wil je graag je kind helpen, maar lijken al je pogingen te mislukken? Ben je op zoek naar een manier om jouw kind weer gelukkig en zorgeloos te zien? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een GRATIS adviesgesprek.

’s Middags na schooltijd drink je samen met je dochter een kopje thee. Je kijkt naar haar en vraagt je af “Waar is dat meisje gebleven, dat altijd honderduit verhalen kon vertellen en altijd naar me toe kwam.”

Ze is nu stil en in zichzelf gekeerd. Je ziet en merkt aan alles dat jouw kind niet lekker in haar vel zit. Je eens zo vrolijk en opgewekte dochter is verandert in een stil meisje. Je vraagt haar hoe het op school was en Boem… een woedeuitbarsting, waar kwam die nou ineens vandaan? Je vraagt haar of er wat is gebeurt op school, maar in plaats van te antwoorden schreeuwt ze dat niemand haar leuk vind en niemand haar begrijpt en rent ze stampend naar boven.

Zelf voel je je heel machteloos en inmiddels behoorlijk radeloos, want zo eindigt inmiddels bijna elk gesprek wat je met haar probeert te voeren. Je maakt je zorgen… “Waarom wil ze niet met me praten? Wat gaat er toch om in dat koppie? Zou er iets op school gebeurt zijn?” Je wilt haar zo graag helpen maar alles wat je zegt lijkt te verdwijnen in het niets of uit te monden in een explosie. En het ergste is dat als je zelf een rotdag hebt, zij nog eens dubbel zo boos lijkt te zijn.

Zo kan het echt niet langer.

Je wilt zo graag dat ze weer naar je toe komt, dat jullie elkaar verhalen vertellen terwijl jullie gezellig een kopje thee drinken. Dat ze net als vroeger weer lekker gaat spelen met haar vriendinnetjes en de boosheid plaats maakt voor een gevoel van plezier en geluk. Dat je kind begrijpt waar haar gevoelens vandaan komen, hoe ze daar mee om kan gaan en ze een plekje kan geven.

Dan is kindercoaching echt iets voor jouw kind! 

Samen met jou (ouder) en je kind onderzoeken we waar bepaald gedrag en gevoelens vandaan komen. Hoe je kind beter kan omgaan met die gevoelens en ze beter leert te begrijpen.

Ik gebruik hiervoor kinderyoga houdingen en allerlei andere techieken, zoals ademhalingspel, massagespel, aardingsoefeningen of creatieve verwerking  (tekenen, verven, kleien). Ik zoek voor elk kind een werkwijze die het beste bij hem of haar past.

Dat is wat ik zoek, maar hoe ziet dat er dan eigenlijk uit?

Veiligheid

Na het adviesgesprek met jou/ jullie als ouders kom je samen met je kind. Dit is de start van 5 sessies met het kind. Als je kind nog erg jong is (denk aan peuters) doe ik dit samen met jou als ouder.

Ik vind het belangrijk dat jouw kind zich op zijn/ haar gemak voelt en zich veilig genoeg voelt om zich open te stellen.

In de eerste sessie maken we kennis met elkaar. Het is mijn taak om een veilig gevoel te creëren voor jouw kind.

We passen een stukje van alle technieken toe, om te ontdekken wat het beste bij jouw kind past.

 Evalueren

Na elke sessie geef ik het kind (vaak) oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Hier kom ik dan in de volgende sessie weer even op terug.  Hoe het is gegaan en is het gelukt etc.

Na 5 sessies houden we een (tussen)evaluatie, hoe gaat het met je kind thuis, op school etc. Wanneer we samen zien dat het goed gaat is dit tevens de eindevaluatie en plannen we de afsluitende sessie in. Mocht er nog meer behoefte zijn aan ondersteuning, dan vervolgen we het traject.

Vertrouwen

Het belangrijkste is dat jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt. De ruimte voelt om zich open te kunnen stellen voor mij. Van daaruit werk ik verder. Dat kan op verschillende manieren.

Daarom is maatwerk belangrijk. 

Omdat kinderen, net als wij volwassenen, allemaal anders zijn probeer ik bij ieder kind de juiste ingang te vinden. Ik wil graag weten wat de interesses zijn, zo houdt het ene kind misschien heel erg van paarden en het ander kind van voetbal. Zo kan ik het kind goed leren kennen. 

Horen en zien

Luisteren is voor mij daarin onmiskenbaar. Ik luister goed naar zowel het kind als de ouder die met de hulpvraag bij mij komt. Ik probeer altijd met een persoonlijke benadering, onderliggende gevoelens tot uiting te laten komen die ten grondslag liggen aan bepaald gedrag van het kind. Wanneer dit duidelijk wordt, kan ik het kind helpen en leren zelf met deze gevoelens om te gaan. Bij jongere kinderen geef ik de ouders de handvatten om het kind te helpen en de relatie tussen ouder en kind te versterken.

Mijn aanpak is nooit direct. Dit betekend dat ik als het ware om de hulpvraag heen werk. Ik geef het kind door middel van positieve benadering handvatten, zonder het gevoel te geven dat hij of zij “vreemd” is. Mijn doel is nooit de nadruk leggen op het probleem. Ik focus me op het aanbieden en benoemen van oplossingen, met de hulpvraag in mijn hoofd.

In mijn kindercoaching is mijn kinderyoga ook verweven. We starten vaak zittend (aardend) op de grond of bij de tafel. Ik maak gebruik van actieve/ rustgevende yogahoudingen, bijvoorbeeld de ‘houthakker’ of de ‘zonnegroet’. Ik wil het lijf van het kind van binnenuit in beweging brengen. 

Ook massage-, zintuigen-, ademhaling-, visualisatie-, meditatie en ontspanning oefeningen en spelletjes pas ik geregeld toe. Soms zet ik “schatgravers” in, lezen we samen een (prenten)boek, waardoor we ons tijdens de sessie laten leiden, of maak ik gebruik van expressie in bijvoorbeeld therapeutisch tekenen/ schilderen. Een sessie met mij bestaat dus zeker niet alleen uit praten, maar ook veelal uit doen. 

Bewustwording

Het proces van bewustwording en verandering doen we samen.

Aan het eind van dit proces heeft jouw kind de handvatten om zelf om te kunnen gaan met soms verwarrende emoties en gevoelens. Jij weet hoe je jouw kind hiermee helpen. 

Investering

Per sessie betaal je € 60,-

Dit is wat andere ouders hebben ervaren:

“De leerkrachten van onze zoon gaven aan dat hij moeite had met concentreren en dat dit invloed had op zijn resultaten. Thuis merken wij dat hij niet lekker in zijn vel zat en zijn gevoelens niet onder woorden kon brengen. Dankzij de hulp van Christa is dit veranderd! Door o.a. kinderyoga, gesprekken en ademhalingsoefeningen staat onze zoon in contact met zijn lichaam. Hierbij heeft Christa ons als ouders volop betrokken. Hierdoor staat onze zoon volop met zichzelf en met ons in verbinding. Daarnaast zijn z’n schoolresultaten verbeterd. Het mooiste voorbeeld hiervan is, dat hij de tips van Christa nog vaak gebruikt om de onrust uit zijn hoofd te krijgen, dit benoemd hij zelf op deze wijze. 

Christa bedankt voor jouw liefdevolle en waardevolle hulp!”

“Christa heeft ons erg geholpen bij het omgaan met emoties, zoeken van verbinding en ontspanning.”